Zoetzure paprikasaus

Foto Cathy Van de Moortele

Een pittige saus boordevol lekkere groentjes. Ideaal voor bij de BBQ, fondue, steengrill, gourmet, of gewoon bij rijst en kip.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olie
  • 1/2 gele paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • 1/2 rode paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • 1/2 groene paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • 1/2 oranje paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 25 gr zoetzure augurken, in fijne brunoise
  • 2 teentjes look, gepeld en fijngesneden
  • 5 eetlepels ketchup
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel maïzena express
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie heet worden in een kookpot.
  • Fruit de paprikablokjes aan met de uisnippertjes.
  • Voeg de augurken, look, ketchup en tomatenpuree toe.
  • Overgiet met de bouillon en breng de saus aan de kook.
  • Laat de saus verder sudderen op een laag vuurtje tot de groentjes gaar zijn.
  • Voeg de azijn, suiker en sambal toe.
  • Breng de saus even terug op het kookpunt en bind met de maïzena.
TIP:

Je kan de saus zowel warm of koud serveren.
Bewaar de saus in een mooie steriliseerbokaal in de koelkast.

Reacties