Philly steak sandwich

Een sappige steak geserveerd op knapperig ciabatta brood, net zoals ze dat in Amerika serveren. Heerlijk toch?

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 1 filet pur
  • peper en zout
  • 1 grote ui, gepeld en in ringen gesneden
  • ciabatta brood, krokant gebakken
  • mayonaise
  • mosterd
  • rucola
  • plakjes kaas
Hoe gaan we te werk:
  • Bak de filet pur tot de gewenste cuisson. Kruid met peper en zout.
  • Laat het vlees 10 min rusten onder folie, zodat alle sappen zich weer kunnen verspreiden.
  • Laat de uiringen karamelliseren in de rest van de vetstof. 
  • Snij het ciabatta brood overlangs open. 
  • Besmeer de onderste helft met mayonaise.
  • Besmeer de bovenste helft met mosterd.
  • Beleg de onderste helft met rucola.
  • Snij het vlees in plakken en drapeer die op de sla.
  • Werk af met plakjes kaas en leg het broodje nog even onder de grill, tot de kaas smelt.
  • Leg de bovenste helft brood op de kaas.
TIP:

Je kan ook nog geroosterde paprika's of zongedroogde tomaatjes op je broodje leggen voor extra schwung.




Reacties