Teriyaki kip

Dit is waarschijnlijk het makkelijkste kiprecept dat je maar kan maken. Op naar de keuken!

Wat heb je nodig:
  • 500 gr kipfilet, in stukjes gesneden
  • 250 ml kippenbouillon
  • 125 ml teriyaki saus
  • 50 gr donkerbruine suiker
  • 3 teentjes look, gepeld
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de kip met de bouillon, teriyaki saus, suiker en look in een pot met dikke bodem (type Le Creuset). Breng alles aan de kook en laat dan de kip zachtjes verder garen in de oven of op een zacht vuurtje.
TIP:

Bestrooi met getoaste sesamzaadjes.
Serveer met basmatirijst en gewokte groentjes.
Teriyaki saus kan je kopen in de supermarkt. Vind je de saus niet: gebruik dan volgend recept in plaats van bovenstaand recept:

Wat hebben we nodig:
  • 15 ml koud water
  • 8 gr maïzena
  • 100 gr kristalsuiker
  • 120 ml sojasaus
  • 60 ml appelazijn
  • 1 teentje look, gepeld en gehakt
  • enkele plakjes verse gember
  • peper
  • kippenonderbillen
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Doe het water met de maïzena, suiker, sojasaus en appelazijn in een steelpannetje. Klop alles mooi glad met een garde.
  • Voeg de look en de gember toe en kruid met peper. 
  • Breng de saus aan de kook en laat ze dan zachtjes pruttelen tot de gewenste dikte. 
  • Smeer de kippenbillen in met de saus, aan beide zijden. Bak ze een half uur, draai ze om en bak ze nog een half uur. Tussendoor regelmatig besmeren met saus.

Reacties