Coleslaw

Foto Cathy Van de Moortele
Niet meteen iets voor deze periode van het jaar, denk je? Wel, denk opnieuw. De kolen zijn volop op de markt en voor deze salade haal je zo'n prachtige witte kool in huis. Worteltjes erbij en je hebt een prima bijgerecht op tafel.

Wat hebben we nodig:
  • 1/4 witte kool, geschaafd
  • 2 wortels, geschraapt en geraspt
  • 2 lepels dressing Devos Lemmens
  • 2 lepels zure room
  • het sap van 1 citroen
  • peper en zout
  • verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de kool met de worteltjes in een grote kom.
  • Klop de mayonaise samen met de zure room, citroensap, peper en zout.
  • Giet de dressing over de groentjes en zet koel en afgedekt weg tot gebruik.
TIP:

Deze salade is lekker knapperig. Maak een portie om mee te nemen naar je werk. Gebruik het als broodbeleg met restjes kip of kalkoen.
Heb je geen zure room in huis? Kies dan platte kaas of yoghurt.
Heb je nog een beetje rode kool in de koelkast liggen? Doe hem maar bij je koolsla!

Reacties