Sushi zonder rijst

Foto Cathy Van de Moortele
Deze hapjes heb ik zien maken op het Voedingssalon in Brussel. Koreanen zijn meesters in het maken van versieringen met groenten en fruit. Deze man verkocht dunschillers waarmee je oa courgette noodles en wortelsliertjes kan maken. Hij toonde meteen ook hoe je sushi kan maken zonder rijst. Een schitterend idee voor een feestelijk hapje.

Wat hebben we nodig:
  • 1 komkommer, gewassen
  • wortel, geschraapt en geraspt
  • courgette, gewassen en in noodles gesneden
  • witte kool, fijn geschaafd
  • surimistaafjes
Hoe gaan we te werk:
  • Gebruik een dunschiller of mandoline om ultrafijne lange plakken van de komkommer te snijden.
  • Leg een rijtje wortel, courgette, witte kool op een plakje komkommer. Je legt alle groentjes op elkaar.
  • Omwikkel de groentjes met het plakje komkommer en rol verder op tot een mooi rolletje.
  • Snij de uiteinden aan beide kanten af en gebruik die restjes in een slaatje.
  • Zet de "sushi" op enkele frisse blaadjes sla en serveer met chopsticks en een dipsausje.
TIP:

Je kan variëren in de vulling. Denk ook eens aan tonijnmousse, rauwe repen zalm, geraspte rode kool, blaadjes verse spinazie, ..
Je kan ook fijne plakjes rammenas gebruiken ipv komkommer om zo doorzichtige sushi te bekomen.

Reacties