Quesadilla met zwarte bonen en maïs

Een lezer merkte overlaatst op, dat ik nogal vaak wraps maak. Ze zijn dan ook heerlijk en ik varieer graag in mijn lunchaanbod. Nu de kinderen op kamers wonen, wordt er hier nog weinig brood gegeten. Hubby eet vaak een broodje op het werk en brood kopen alleen voor mezelf, vind ik niet nodig. Dan ga ik wel voor een home made wrap of voor deze quesadilla. Je vindt altijd wel iets in je (koel)kast om een wrap mee te vullen. Deze quesadilla is niet anders.

Wat hebben we nodig:
  • 1 recept home made wrap
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • garam masala naar smaak
  • snuifje gerookte paprika
  • 50 ml water
  • 1 klein blikje maïskorrels
  • 1/2 pot salsa mild
  • 125 gr cheddar, grof geraspt
  • 4 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Maak het deeg klaar voor de wraps.
  • Verhit wat vetstof in een kookpot. Voeg de zwarte bonen toe, met het vocht waar ze in zitten.
  • Kruid met look, garam masala en paprikapoeder. Voeg het water toe. Laat de bonen zo'n 8 min pruttelen en giet ze dan af. Laat ze helemaal uitlekken.
  • Roer de maïskorrels door de bonen.
  • Bak de 4 wraps aan beide kanten en hou ze warm onder een handdoek.
  • Beleg 1 wrap met bonenmix. Schep er wat salsa op en strooi er de helft van de kaas over. Werk af met pijpajuintjes en een tweede wrap.
  • Breng de quesadilla voorzichtig over naar je pan en bak hem aan beide zijden, tot de vulling mooi warm is en de kaas gesmolten is.
  • Snij de quesadilla in 4 met een pizzasnijder en geef er guacamole en zure room bij.
TIP:

Ook koud zijn deze quesadilla's lekker.

Reacties