Gevulde steak

Foto Cathy Van de Moortele
Ik koop niet zo vaak gepelde biefstukken omdat ik meestal niet goed weet wat ik er moet mee aanvangen. Een dikke filet puur, saignant gebakken, is meer aan mij besteed.
Voor dit recept moet je gewoon gepelde biefstuk gebruiken. Vul hem met al dit lekkers en je hebt weer eens een topmaaltijd op tafel getoverd. Lekker met een ovenaardappel en wat lookboter erbij.

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 3 teentjes look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 grote sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 250 gr champignons, schoongemaakt en grof gehakt
  • peper en zout
  • 2 gepelde biefstukken
  • een handvol verse, jonge spinazie, schoongemaakt 
  • 8 sneetjes mozzarella of provolone
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat vetstof smelten in een antikleefpan.
  • Fruit de look met de sjalotsnippers.
  • Voeg de champignons toe en laat ze 20 min zweten op een laag vuurtje.
  • Kruid met peper en zout.
  • Laat de champignons afkoelen op een bord.
  • Leg een groot vel huishoudfilm op je werkblad.
  • Leg hierop een gepelde biefstuk. Als de steaks te dik zijn, moet je ze eerst zo plat mogelijk kloppen met een vleeshamer (tussen 2 vellen huishoudfilm).
  • Kruid het vlees met peper en zout.
  • Besmeer het vlees met de helft van het champignonmengsel.
  • Leg hierop een volledige laag blaadjes spinazie. Ze mogen een beetje overlappen.
  • Bedek de spinazie met plakjes kaas.
  • Rol het vlees op. Gebruik hiervoor de huishoudfilm en maak een dikke worst van het vlees. Span de folie goed aan en sluit de uiteinden zoals je dat zou doen bij een caramel.
  • Doe hetzelfde met de tweede biefstuk.
  • Laat het vlees even opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Verwijder de folie.
  • Verhit de pan van de champignons en voeg wat extra vetstof toe.
  • Bak het vlees bruin aan alle zijden en zet de pan nog 10 - 15 min in de oven.
  • Serveer met een ovenaardappel en lookboter of met spinaziepuree.
TIP:

Je kan het vlees daags voordien al vullen en in de koelkast verpakt laten zitten tot gebruik.


Reacties