Ricotta met kruiden

Foto Cathy Van de Moortele
Dit is één van mijn favoriete kazen om als broodbeleg te gebruiken. Ricotta is zo zacht, zo romig. Ik voeg er graag verse kruiden aan toe. Afhankelijk van wat er te vinden valt, krijgt de kaas een andere smaak. Deze keer koos ik voor pijpajuin, bieslook, sjalot en look. Flink kruiden met peper en zout en smeren maar.

Wat hebben we nodig:
  • 1 potje ricotta
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 1 klein sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • veel verse bieslook, fijngesnipperd
  • peper van de molen
  • Camargue zout
Hoe gaan we te werk:
Foto Cathy Van de Moortele
  • Meng alle ingrediënten door elkaar. 
  • Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
TIP:

Ook lekker met oregano, peterselie, beetje chilivlokjes, ..
Iedere week breng ik een potje ricotta mee van de winkel. Dit beleg is snel gemaakt. Versier je ricotta eens met granaatappelpitjes of mandarijntjes.

Reacties